Skip to content

Construirea unui coteţ de câine

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Cadrul bazei

    Primul pas constă în realizarea cadrului bazei. Începeţi prin a realiza găuri-pilot în toate bucăţile de lemn pe care le veţi fixa ulterior cu şuruburi. Acest lucru va preveni crăparea lemnului. Realizaţi cadrul în modul indicat în ilustraţie, folosind 4 rigle de lemn de 44 × 44 mm. Fixaţi 4 blocuri de lemn sub cadru, în colţurile acestuia, pentru a îl ridica de la sol.

  2. Cadrele în formă de A

    Asamblaţi cadrele în formă de A ale coteţului, într-o formă triunghiulară. Tăiaţi capetele de jos ale laturilor triunghiului la un unghi de 60° şi capetele de sus la un unghi de 30°. Apoi, fixaţi colţurile de jos ale riglelor folosind şuruburi galvanizate (sau din oţel inoxidabil).

  3. Coama acoperişului

    Continuaţi asamblarea cadrului unind cele două cadre în formă de A cu coama acoperişului, având lungimea de 120 cm, în modul indicat în ilustraţie. Asiguraţi-vă că cele două cadre triunghiulare în formă de A sunt aliniate corect. Utilizaţi o nivelă cu bulă de aer pentru a vă asigura că cele două cadre în formă de A se află în poziţie verticală înainte de a fixa coama acoperişului cu şuruburi.

  4. Panoul podelei

    La cele 4 colţuri ale panoului podelei, tăiaţi deschideri pentru picioare. Coborâţi panoul podelei între picioare şi fixaţi-l cu şuruburi. Apoi, zencuiţi orificiile realizate în prealabil în panoul podelei folosind un zencuitor, pentru a vă asigura că şuruburile cu cap înecat nu vor depăşi suprafaţa podelei.

  5. Asiguraţi-vă că acoperişul este etanş

    Dacă doriţi ca acoperişul coteţului să fie 100% etanş, instalaţi o folie groasă de plastic (de exemplu o folie hidroizolantă pentru heleşteie) pe cadrele în formă de A şi fixaţi-o cu capse. Următorul pas constă în realizarea acoperişului coteţului.

  6. Montaţi acoperişul

    Utilizaţi scânduri de 165 × 22 mm, suprapuse parţial unele peste celelalte. Începeţi prin a fixa cu şuruburi o scândură în partea de sus. Apoi, introduceţi blocuri distanţiere sub aceasta, astfel încât să puteţi introduce panoul acoperişului sub ea. În acest mod, panoul va fi fixat corect şi va împiedica pătrunderea apei de ploaie în coteţ. Pentru panoul liber al acoperişului, realizaţi un cadru din rigle de 75 × 20 cm şi fixaţi cu şuruburi scândurile orizontale ale acoperişului astfel încât acestea să se suprapună în mod similar ţiglelor.

  7. Peretele posterior al coteţului

    Asamblaţi separat peretele frontal şi cel posterior, îmbinând două grupuri de câte 6 lambriuri cu nut şi feder. Asiguraţi-vă că fiecare îmbinare a panoului este strânsă complet. Fixaţi lambriurile montând câte 2 şipci (B) pe fiecare perete(urmând forma cadrelor în A), la un unghi de 60° . Aceste şipci trebuie să intre în interiorul cadrelor în A, deci lăsaţi un spaţiu suficient în acest sens. Lambriul de sus trebuie fixat cu şuruburi separat de restul panoului.

  8. Tăiaţi peretele în formă triunghiulară

    Trasaţi linii diagonale care corespund unghiului acoperişului, pornind din punctul central al celui de-al 6-lea lambriu. Utilizaţi un ferăstrău circular pentru a tăia peretele posterior în forma triunghiulară a cadrelor în A, apoi fixaţi peretele cu şuruburi.

  9. Peretele frontal

    Trasaţi conturul intrării pe peretele frontal, de la primul la cel de-al 4-lea lambriu. Asiguraţi-vă că intrarea în coteţ se află în poziţie centrală. În partea de sus, forma intrării va urma forma acoperişului. Respectiv, va avea un unghi de 60°. Realizaţi orificii în colţurile de sus; acestea vor facilita întoarcerea ferăstrăului vertical. Urmăriţi conturul trasat şi tăiaţi restul deschiderii. Fixaţi cu şuruburi două şipci în partea din centru-sus şi colţurile de jos ale panoului frontal, pentru a îl ranforsa.

  10. Asamblaţi coteţul

    Asamblaţi coteţul amplasând peretele frontal şi cel posterior în poziţie şi fixându-le cu şuruburi pe cadrul bazei. Realizaţi găuri-pilot pentru şuruburi şi utilizaţi şuruburi cu cap înecat pentru a obţine o suprafaţă netedă. În cele din urmă, fixaţi colţare în jurul intrării pentru a obţine un aspect finisat, plăcut.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Construirea unui coteţ de câine

3.5
3.5 of 5

340 numărul de voturi

  • 5
    160
  • 4
    44
  • 3
    30
  • 2
    28
  • 1
    78